9 POtA MILSIM

2011. június 11-12. 9 POTA Milsim

  Egri erdő: sűrű szúrós növényzet, áthatolhatatlan bozótok, kis ösvények, botlódótok, aknák és nem is szóltam még a minden bozótban lapuló hazáját védő afgán harcosokról. A játékot a 9 Pota címü film története alapján rendezték meg, mely a nagy szovjet hadsereg 9. századának szomorú történetét mutatja be Afganisztánban. Ha nem is Afganisztánban ,de Egerben is nagy harcot vívtunk az életben maradásért… talán nem is túlzok ha azt mondom hogy a fogunkat is ott hagytuk. 

 A játékot Kobzos szervezte és a rá jellemző módon történt az eligazítás: tömören, lényegre törően. Majd az oldal parancsnokunktól megkaptuk a beosztást, mi szerint mi járőr szakasz szerepét kellet volna hogy betöltsünk. A parancsokat elég érthetően és szájbarágósan kiosztották. Állandó rádiózás, helyzet jelentés, azonosítás, és ha szükséges akkor likvidálás.

Hmmmm… gondoltam magamban ,,na végre egy igazi tökös milslim játék,,!
Majd elindultunk a domb felé. A domb felé, ami az elkövetkező napban a szállásunkat, a védelmünket hivatott ellátni. Ennek megfelelően igyekeztünk a tábort a lehető legjobb módon úgy kialakítani, hogy a legrosszabb esetben is sikeresen tudjuk azt tartani, védeni. Sátrakat rendeztünk, lövészárkokat ástunk. És nem is telt bele sok időbe amikor az első afgán támadásokat megelőző Allah Akbar felkiáltásokat meghallottuk. És csak jöttek, jöttek minden irányból. Ha egyet kilőttünk, kettő ugrott a helyére. Mondhatni már véres harcokat vívtunk a játék elejétől. Az aknavetők dübörögtek, az Afgánok jajveszékeltek, késöbb Nicola is mikor meglátta sátrát egy téves zárótűz után.

Hát így teltek az első órák…

 A játék során elég kevés kiküldetésünk akadt, sajnos az erdő nagy részével ezért nem is sikerült megismerkedni. Nagyrészt mondhatni hogy többet voltunk az őrposztunkban, mint a dombkörüli erdőben. Eljött az este: betáraztuk a BB-ket és készen álltunk az éjszakai harcra. Mi készen álltunk és még egy pár ember is. A többiek pedig nyugovóra tértek. Micsoda??? Kiáltottunk fel !!! Nyugovóra este 9-től. Igen a tábor nagy része elment lefeküdni. Mi pedig, bevettük magunkat egy újabb őrposztba, hogy addig is hasznos tagjává vájunk a nyugvó nagy szovjet hadseregnek. Következett egy 3 órás posztolás, miközben a 9. század egy néhány tagja elkeseredett harcokat vívtak a tábor másik felén. Rádión folyamatosan kértünk parancsot, helyzetjelentést, de semmi. Már egy olyan helyzet alakult ki odafent, hogy nem tudtuk, ki lövöldözik kire. A játékosok nagy része tracert nem használt, illetve fegyverbe ne volt beépítve, ebből kifolyólag esze veszet lövöldözés alakult ki. (Az egyik ilyen lövöldözés során sikerült az egyik fogunkat ott hagyni).
Eközbe folyamatosan kértünk parancsot, kerestük a parancsnokot, de sehol senki. Később megtudtuk, pihen mindenki, alszanak.
És ami a legszomorúbb, hogy az Afgán túlerő miatt a kilőtt játékosok nem tudnak vissza állni! Akit kilőnek az mehet aludni! Sajnos már el voltunk keseredve a minket ért sorozatos problémák után, és amikor harcolhattunk volna egy jót akkor sem lehetett. Így hát kis csapatunk úgy döntött hajnalba hogy haza indulunk. Utólag megbántuk, ha lehetett volna törött foggal harcoltuk volna végig az éjszakát és a sátor sem vette volna el a kedvünket, mert mi nem akartunk aludni…
Összességében ez egy jó játék lett volna és még jobb lett volna befejezni. Sajnos volt egy két hiányosság, amit szerintem meg lehetett volna és meg kellet volna oldaniuk a játék szervezőknek, de sebaj, majd legközelebb… Köszönjük Kobzos, ez egy jó játék volt.

 

 

 

 

 

 

 

Amon

 

AIRSOFT CSAPAT

Kojak  / The Old Man RIP tag  

  Kojak

Old Man

 

Tovább

Nicola  /  RIP tag  

  Nicola

 

Tovább

Amon  / The Old Man RIP tag  

  Amon

 

Tovább

REDsun  / The Old Man RIP tag  

  REDsun

 

Tovább

REDsun  / The Old Man RIP tag  

  Dr.Neo

 

Tovább

Jurgen  / The Old Man RIP tag  

  Jurgen

 

Tovább

Svéd  / The Old Man RIP tag  

  Svéd

 

Tovább

Puccos  / Webmester RIP tag  

  Puccos

Webmaster
 

Tovább

 

Airsoft service   darktactical, katonai, rendvédelmi ruházatok és felszerelések,  kiegészítők javítása, átalakítása és gyártása
Kiválaszthatod hol szeretnél Airsoft pályán játszani   A játék amit játszol, ahogy még sosem játszottad
Nyugat Airsoft   Légiós Military
Az oldal fő profilja az airsoft, azon belül is a magyarországi közösségek, események, játékok de felmerülhet bármi más téma is ami megmozgatja a fantáziátokat
INVADERS!   38-asok
Dreadwill Team   Dabas S.A.S.
Nimród Airsoft Troop