OPERATION SCIMITAR DAY IV-V

2011. június 02-03. Operation Scimitar Day IV-V.

 Először is megragadnám az alkalmat, hogy csapatunk sorai közt üdvözöljem, Canop-ot és FriGo-t! Csapattagságuk már egy hete eldőlt, de ez az első hivatalos játékuk RIP.-esként!
Halál hozott köztünk srácok!
Ma az otthonom kényelmében, ott ahol meleg víz folyik a csapból, és a lábamat nem nyomja a bakkancs azon gondolkodtam, hogy milyen hihetetlen tűrűképessége van az embernek, hogy mennyire ki tudja tolni állóképességének határait ha szükség van rá: 

 Iraq, day 0 19:00: Megérkeztünk, az idő kissé barátságtalan, de ez nem tarthat vissza minket, villámgyorsan kezdünk tábort építeni, sátorcölöpök verődnek a földbe, huzalok és ponyvák kerülnek a helyükre, kilenc ember megfeszített munkával építi ideiglenes otthonát. Iraq, day 0 21:15: Minden a helyére kerül, a fősátor és a hozzá csatlakozó alvórészek gyönyörűen illeszkednek, az egészet pedig egy álcaháló teszi „láthatatlanná”. A sátor elött egy Tűzrakóhelyen a bogrács is melegedni kezd, a benne lévő hús pedig incsiklandó illatot kezd árasztani. Iraq, day 0 23:00: Kész a pörkölt, mindenki elégedetten fogyasztja a fejadagját, méllé iszogatunk picit, jólérezzük magunkat. Iraq, day 1 00:30: Lassan mindenki nyugovóra tér, holnap nehéz nap lesz. Iraq, day 1 03:00: Csak forgolódok a sátorban, a kinti hőmérséklet 6 fok, ami csontig hatol, az alattam lévő kemény talaj sem éppen egy franciaágyhoz hasonlít, reggelig nem alszom el… Iraq, day 1 06:00: Kivilágosodik és elkezdünk ébredezni, reggelizünk, aztán előkerül a felszerelés és kezdetét veszi a készülődés: Tárak csörögnek, miközben nyelik magukba a lőszert, rádiók kerülnek elő és keresik a megfelelő csatornát, víz kerül a kulacsokba, és szépen lassan megtelnek a mellények zsebei. Iraq, day 1 10:30: Elkezdődik az eligazítás, impozáns látványt nyújt a különbőző országok uniformisait viselő rajok kígyózó sora. Van itt MARPAT-ot viselő amerikai egység, Flacktarnt viselő német alakulat, és persze mi a DPM-be bújt Brit Korona katonái. Iraq, day 1 11:00: Az első küldetésünk megvan, úton vagyunk a „6.-os” épület felé, több egység elvérzett már itt elöttünk, most minket dobnak a darálóba, az épületet teljesen el kell foglalni és mindenkit likvidálni benne. Amint elérjük a célterületet, elkezdenek süvíteni a golyók, sok a veszteségünk, az előtérben óriási tűzharc dúl csak Neo és én éljük túl. Több szoba van hárta és mégtöbb ellenség, de neki vágunk, nincs kegyelem, mindenki elhullik, fél óra mulva már adom is le rádión: a „6-ost” elfoglaltuk.

Iraq, day 1 11:45: Nincs megállás megyünk tovább a „7-es épület” a cél az oda vezető úton a csapat ketté szakad, Neo és REDsun a „8-as” mellett kerülnek tűzharcba, ami az épületen belül folytatódik, én a csapat másik felével a célpont mellett kerülök kontaktba az ellenséggel. A veszteségünk igen nagy, visszavonulunk. Iraq, day 1 14:15: Újra a „7-esnél” vagyunk az irányítás csak ránk számíthat, egy fegyverlerakat van az épületben, amit meg kell szerezni. A főbejárat felől közelítjük meg és bejutunk. Innen már nincs megállás az ellenség, aki a házába engedi a RIP.-et az úgy jár mint Piroska meséjében a nagymama; megesszük… Szinte sérülés nélkül teljesítjük a parancsot, az alagsorban egy irakit mellbe lövök egy 40mm-es gránáttal, nem nyújt szép látványt… Pár perc múlva, megvan a lerakat, két emberünk a csomaggal elindul a kivonási pontra, a többiek újra a „6-os” felé mennek, már-már rutinból foglaljuk ismét vissza. Iraq, day 1 16:30: Segítséget kérnek az egyik ellenőrző ponton, egy hatalmas kerülővel a sűrű bozótoson keresztül vágva odajutunk, a hely elhagyatott, ekkor rádión megtudjuk, hogy elkapták a parancsnokunkat, így egyenlőre nincs további parancs, és rádió csend van érvényben. Csak magunkra számíthatunk, így a csapat saját maga szakállára játszik egy kicsit, és bekóstolja az Iraqi bázist. Bár okozunk veszteséget a hatalmas túlerő végül győz és visszavonulunk. Iraq, day 1 17:15: Rádión megerősítik miszerint a „7-es” környékén, illetve egy másik szárnyában még egy csomagnak kell lenni, amit meg kell szerezni, így adott a feladat. Mire odaérünk az előtérben már több szövetséges sebesült van. Gyors tűzharc után ismét sikert aratunk, a csomagot egy másik 2 fős különítményre bízzuk, hogy szállítsák le.

Iraq, day 1 18:45: Rövid pihenőt kapunk a táborunkban, melyet főzéssel töltünk el. A kiürült tárak helyére megtöltöttek kerülnek, és újra belevetjük magunkat a sűrűjébe. Iraq, day 1 20:45: Eligazítás után a tábor körül reflektorok gyúlnak, a parancsunk viszonylag egyszerű likvidálni minden ellenséges egységet, a civileket átkutatni gyanús személyeket, tárgyakat pedig a bázisra szállítani éppségben. Iraq, day 1 21:15: Nem kell sokáig várni az első tűzharcra egy csoport szélsőséges egy civilt küld előre, hogy elterelje a figyelmünket majd megpróbálnak a közelünkbe kerülni. Bár az éj korom sötét és mindent elrejt, a zajok árulkodnak. Mindenki a fegyvereink áldozata lesz. Tovább állunk és pár méter után ismét kontaktba kerülünk, ezúttal egy járművel terelik el a figyelmünket és  nagyobb sikerrel járnak, nagyok a veszteségeink, a csapatorvos lázasan dolgozik. Iraq, day 1 23:30: A mozgás nagyon nehéz az éjszakában, a felhők miatt semmi fény nincs és a sűrű növényzet még azt a semmit is fokozni tudja. A lámpák használata viszont halálos veszélyt rejt, amit valaki felkapcsolja könnyű célponttá válik. Megtisztítunk egy ösvényt, majd egy épületet, innen pedig egy ellenörzőponthoz jutunk. Iraq, day 2 00:15: Egy civil halad át az ellenörzőpontunkon, a megmotozása után pedig elszabadul a pokol, a lövedékek által világító csíkok csak úgy záporoznak minden irányból, az első sorozat az iraqi civilt dönti le. Egy ideig tartjuk magunkat, de hatalmas a túlerő és több oldalról érkeznek a támadások. Feladjuk az pontot.
Iraq, day 2 01:30: A felszerelést a fegyvereket lepakolva megpróbálunk pihenni egy kicsit, minden porcikám sajog az egész napos megpróbáltatásoktól. A bakancsból kibújva a lábamat mintha ezer hangya marná. Az idő megint lehül 8-10 foknál nincs melegebb. Alszunk néhány órát, majd ismét a harctéren találjuk magunkat.
Iraq, day 2 09:15: Immáron felszerelve menetkész állapotban várjuk az utasítást a HQ-n. A parancs az épületek megtisztítása módszeresen. A „7-es” egyik szárnyától indulunk kisebb ellenállás után a „6-os”-on át máris a „4-es”-be vagyunk aztán át az „5-ös”-be végül pedig a „8-as” ami már nem egy sétagalopp. Már a földszinten sok a sérült szövetségesünk, és még fel sem jutottunk. Átvesszük a kezdeményezést, két gránát is lerepül, ami elől fedezékbe menekülünk, mire a lépcsőfordulóhoz érünk. Az első ajtón bedobok egy gránátot, a bent lévőkkel azonnal végez. Elindulunk felfelé az emelet első fedezéke mögé ismét gránátot dobok, miközben a többiek vad tűzharcba kerülnek az emeleti folyosón. A többiek által fedezve elindulok a folyosón. Egyet lelövök szemből, egyet pedig egy jobb oldali szobából, ekkor egy hatalmas robbanás rázza meg az épületet. A többiek találtak egy csomagot, ami csapda volt, egy IED-hez volt kötve, ami a megmozdítás után azonnal robbant
 Iraq, day 2 11:00: Miután összeszedtük magunkat és elláttuk a sebesültjeinket, új parancsot kaptunk, miszerint meg kell tisztítani a város melletti mezőt és az azon lévő kicsi épületeket. A parancsnokságok kapok egy lezárt parancsot, amit csak 12:30-kor nyithatok fel. A mezőre érve nem telik bele sok és egy ellenséges sniperbe botlunk, csak ketten vannak, de nagy veszteséget okoznak… Nem kérdés el kell kapni őket. Hajtóvadászatot indítunk, szisztematikusan fésüljük át a környező bokrokat, fákat és romokat. Végül megtaláljuk őket, a lövészt kivégezzük, a spotter pedig elmenekül.
Iraq, day 2 12:30: Felnyitom a lezárt parancsot, egy célszemély képe van rajta, akit tudjuk is, hogy hol keressünk. Elindulunk, nagy kerülővel, hogy kikerüljünk minden ellenséges harcálláspontot. Az „1-es” épületnél megtaláljuk a célszemélyt, egy 8-10 fős iraqi bandával együtt érkezünk meg. Patt helyzet alakul ki…A célszemélyt végül nem tudtuk élve leszállítani így jobbank láttuk kivonni magunkat a szituációból.
Iraq, day 2 13:15: Ismét a táborban vagyunk, lassan végetérnek a megpróbáltatásaink, és elkezdjük szedni a sátorfánkat. A felszerelés dobozokba és ládákba kerül, kiürülnek a tárak, és táskába kerülnek a fegyverek. Itthagyjuk Iraqot, és elindulunk vissza a civilizációba, vissza a kényelmes otthon nyújtotta biztonságba…
…szóval az emberi tűréshatárral és állóképességgel kezdtem, és el kell mondjam, hogy borzasztóan kemény volt ez a pár nap. Az időjárás viszontagságai mellett meg kellett kűzdeni a fáradtsággal, hogy egyfolytában +20-30 kiló többletsúlyt cipelsz, azzal, hogy a lábadat szét gyötri a bakkancs, és a bokáid szét akarnak robbanni a fájdalomtól. És ez csupán ennek a kis időnek a következménye volt. Azért kezdtem így beszámolómat és azért is fejezem be ezekkel a gondolatokkal, hogy képzeljük el mi, akik ezeket megéltük, vagy aki e pár sort elolvasva „megéli”, hogy egy háború poklában milyen lehetett egy magunkfajtának, egy egyszerű embernek. Én a magam részéről objektíven minden nemzetiség és hovatartozás nélkül eme pár sorral állítok emléket azoknak az embereknek, akik a háború borzalmai ellenére is próbáltak emberek maradni, legyenek a világ bármely részén, és a front bármely oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicola

 

.

   

AIRSOFT CSAPAT

Kojak  / The Old Man RIP tag  

  Kojak

Old Man

 

Tovább

Nicola  /  RIP tag  

  Nicola

 

Tovább

Amon  / The Old Man RIP tag  

  Amon

 

Tovább

REDsun  / The Old Man RIP tag  

  REDsun

 

Tovább

REDsun  / The Old Man RIP tag  

  Dr.Neo

 

Tovább

Jurgen  / The Old Man RIP tag  

  Jurgen

 

Tovább

Svéd  / The Old Man RIP tag  

  Svéd

 

Tovább

Puccos  / Webmester RIP tag  

  Puccos

Webmaster
 

Tovább

 

Airsoft service   darktactical, katonai, rendvédelmi ruházatok és felszerelések,  kiegészítők javítása, átalakítása és gyártása
Kiválaszthatod hol szeretnél Airsoft pályán játszani   A játék amit játszol, ahogy még sosem játszottad
Nyugat Airsoft   Légiós Military
Az oldal fő profilja az airsoft, azon belül is a magyarországi közösségek, események, játékok de felmerülhet bármi más téma is ami megmozgatja a fantáziátokat
INVADERS!   38-asok
Dreadwill Team   Dabas S.A.S.
Nimród Airsoft Troop