Island War Operation Cold Steel

2012. november 17. - Island War Operation Cold Steel

Reggel 6:40 perc, rohanok mint az állat. Kojak 5 perc múlva a megbeszélt helyen lesz. Rendben, sikerült időre megérkeznem, a bőrkabátom majd rám rohad olyan melegem lett a futástól. Leültem szusszanni egy kicsit, eltelik egy pár perc, mire csörög a telefonom. R.I.P. Kojak a kijelzőn. Na gondolom, itt van valahol. 

-Na mi a helyzet haver?

-Elaludtam, sietek.

Addig felhívtam Neo-t, átrendeltem őt is a találkahelyre, hogy ne kelljen még érte is elmenni!

 

Nem kellet sokat várni, Kojak nemsokára megérkezett és abban a pillanatban Neo is feltűnt.

 

Kocsiba bepakol, irány Hatvan!

Nem kellett zenét hallgatni, hogy meglegyen a jókedvünk, és hogy elteljen az idő. Hárman voltunk, de nagyon jól éreztük magukat. 

Megérkezés a játékra: sajnos meg kell jegyeznem, hogy utóbbi időben a játékszervezőket nem nagyon érdekelte, hogy kik és hányan mennek játszani a lényeg az volt. hogy befizessék a belépőt. Itt viszont egy korrekt beléptető rendszer fogadott minket. Nyilatkozat aláírás a megfelelő dokumentumok kitöltése és a belépő.

A parkoló helyünk megtalálása után rögvest indultunk kronózni (negatívumként csak annyit jegyeznék meg, hogy 1db kronó volt és az sem nagyon akart működni).

A szakadár (Everoni) gúnyánkat gyorsan magunkra öltöttük. Talán ha volt ezen a játékon negatívum az elhanyagolható kronózáson kívül, akkor az az volt, hogy cirka 2 órát kellet várnunk-fáznunk átöltözéstől egészen az eligazításig.

Rövid eligazítás, lényegre törő, szabály rendszerek ismertetése. Elsőre ami kifejezetten pozitívumnak számított, az a medik rendszer. Emberek, van értelme a medik posztnak és egy ilyen szerepkörrel is lehet izgalmas. A szabályrendszert. azt most nem ismertetném, majd úgy is találkoztok annak átdolgozott változatával.

A játék:

Egy nagyon jól megszervezett MilSim jellegű játékon vehettünk részt. Két oldal (J.T.F. és Everon) két parancsnokkal, támadható bázispontokkal, radar állomásokkal, felderítőkkel. 

Mivel a játékon három fővel (Dr. Neo, Kojak, Amon) tudtuk, magunka képviseltetni ezért a nem mint támadó raj, hanem mint felderítő raj tevékenykedtünk. Kiindulási pontunk a városon kívülre,  az erdőbe esett. Első próbálkozásunk során az egyik városba vezető utat választottuk. Nem kellet sokat mennünk, hogy előre tolt ellenséges csapatokba ütközzünk. Első kontaktunk a betonfal  és környékére esett. Nem szaporítva a szót, egy szerencsétlen találat miatt  Neo úgymond kiesett a játékból, és Kojakot is eltalálták. Ez már-már a R.I.P. védjegyévé vált, hogy az első kör soha sem úgy sikerül, ahogy azt mi szeretnénk. Viszont másodszorra, sikerült egy kis meglepetést okoznunk. A parancs úgy szolt: E2-es zónában megfigyelő állomást kialakítani, a D2-es zónában lévő radar állomást megfigyelni, elfoglalni majd megsemmisíteni. Na végre egy testhez álló feladat nekünk. Egészen a bázispontunktól a megfigyelő állomásig  méterről méterre, bokorról bokorra haladtunk. Szinte bele olvadunk a természetbe. Nem volt beszélgetés, sztorizgatás. Mindenki tette a dolgát. Elől Neo, utána Kojak és utána én. Egyik alkalommal egy kis motoszkálásra lettünk figyelmesek. Majd hirtelen balról mozdult valami. Egy emberként vetődtünk a földre, pedig csak egy madár röppent fel. Kőrubelül 500m tettünk meg a  nedves fűben és a sűrű erdei részeken. Elérkeztünk a megfigyelő pontig. A rádióállomás tisztának tűnt. Behatoltunk, biztosítottuk, majd rádión jeleztük a bázisnak. Röviddel az adás után meg is érkezett a megfelelő egység. akik segítségével fel robbantottuk az épületet. 

Mivel ellenséges csapatok mozgását tapasztaltuk a környéken ezért gyorsan tovább kellet állnunk. A közelben a C2-es zónában található 2db hangár állt hozzánk legközelebb. Egyik hangárt a másik után fésültük át.  E közben a környéken további mozgásokat észleltünk. Az ellenséges oldal katonái annyira biztonságban érezték magukat a városban és környékén , hogy nem is számoltak azzal, hogy az épületek, amik között elsétálnak nem is az ő katonáik biztosítják, ha nem mi randalírozunk bennük. Amire észbe kaphattunk volna már a B2-es zónában található 3-as épületet vizsgáltuk át. A környéken járőröző ellenséges raj ekkor ért minket utol. Tulajdonképpen nem is minket, hanem a rádióállomást felrobbantó rajt próbálták becserkészni, csak nem számoltak jelenlétünkkel. És azzal sem, hogy ez által egy csapdába sétálnak, ahol nagyon gyorsan el fognak vérezni.  A 3-as épület után következett a 2-es, 4-es  5-ös majd a 6-os épületek átvizsgálása, helyzetük jelentése a központnak. Majd át a 7A épültbe. Kezdtük a pince átvizsgálásával, majd a földszint. Közben végig halk rádiózúgás hallatszott. Kérdezem Kojakot, hogy neki szól e a rádiója, mert úgy hallom mint  ha az emeleten enne valami. Elkezdünk lassan felfele araszolni, közben végig nézzük az első emeletet is. Tiszta. A zaj a második emeletről érkezik. Lassan araszolunk felfele a lépcsőn. Ők is megérezhették, hogy valami nincsen rendben. Erősítést kérnek. Hirtelen két tűz közé keveredtünk. Fentről- mint utólag kiderül a J.T.F. oldal irányító központja lentről pedig az érkező rajok szorongattak minket. Akit tudtunk kilőttük, de egyértelmű volt hogy hárman nem tudjuk megváltani a világot.

Kis pihenő következett a mobil bázisunkon. Szerencsére most nem kellet visszasétálni a világvégére. Mindannyian betáraztunk és vártuk a következő parancsot.

Kis pihenő után nagy futás következett, mert a közelben lévő védelmi vonalainkat támadták. Sajnos a helyszínre kiérve azt tapasztaltuk, hogy az ellenséges csapatok nagyon gyorsan vonulnak vissza, oly annyira hogy nem is sikerült velük felvenni a harcot, csak a hűlt helyüket találtuk.

A továbbiakban csatlakoztunk egy több rajból álló támadó rajhoz. Feladatunk az előrenyomulás és az útkereszteződésben található akadályok felrobbantása, megsemmisítése. Nagyon könnyen haladtunk előre, ellenállásba nem is ütköztünk. Szinte már megint az ellenséges bázis közelében ólálkodtunk. Azonnal támadásba is lendültünk. A 7B épület teljesen üres volt. Irány a 7A. Már látható volt az épület környékén az ellenséges csapatok mozgása. Akkor még nem tudtuk, hogy üres az épület és ezért igyekeznek ők is oda.

Beértünk az épületbe. Üres!

Fent, lent átnéztük.

Közelednek, hallatszott Kojak hangja a rádióban!

Kb. 3 raj lehetett. Az épület minden oldaláról támadtak.

Heves tűzharc bontakozott ki, repültek a gránátok, szóltak a fegyverek.

Egy nagyon izgalmas CQB jellegű harc lett a játék befejezésére. Nagyon sok áldozatot követelt hármunk likvidálása. Amire sikerült az épületet bevenni, addigra az Everoniak fel is robbantották.

Hát így ért véget Everon és a J.T.F. oldal közötti háború.

Ballagtunk ki a parkolóba, nyakunkban a narancs kendő, kezünkben szendvics.

Elénk ugrik, egy J.T.F. oldalhoz tartozó katona.

-Állj! Hallatszott a parancs!

Hova mentek? Kérdezi tőlünk. Közben végig rajtunk tartva a fegyvert.

Ember! Rajtunk a találatjelző, és amúgy is véget ért a játék……

Amatőrök! :D

Amon

AIRSOFT CSAPAT

Kojak  / The Old Man RIP tag  

  Kojak

Old Man

 

Tovább

Nicola  /  RIP tag  

  Nicola

 

Tovább

Amon  / The Old Man RIP tag  

  Amon

 

Tovább

REDsun  / The Old Man RIP tag  

  REDsun

 

Tovább

REDsun  / The Old Man RIP tag  

  Dr.Neo

 

Tovább

Jurgen  / The Old Man RIP tag  

  Jurgen

 

Tovább

Svéd  / The Old Man RIP tag  

  Svéd

 

Tovább

Puccos  / Webmester RIP tag  

  Puccos

Webmaster
 

Tovább

 

Airsoft service   darktactical, katonai, rendvédelmi ruházatok és felszerelések,  kiegészítők javítása, átalakítása és gyártása
Kiválaszthatod hol szeretnél Airsoft pályán játszani   A játék amit játszol, ahogy még sosem játszottad
Nyugat Airsoft   Légiós Military
Az oldal fő profilja az airsoft, azon belül is a magyarországi közösségek, események, játékok de felmerülhet bármi más téma is ami megmozgatja a fantáziátokat
INVADERS!   38-asok
Dreadwill Team   Dabas S.A.S.
Nimród Airsoft Troop